Een mooie uitdaging voor ons orkest, in 5 repetities het repertoire voor het jaarlijkse Adventsconcert in de vingers (en tussen de oren) krijgen. Traditiegetrouw vindt dit concert een week voor kerst plaats in de Oerdracht. Vorig jaar verleende Ernst Daniel Smid zijn medewerking , het jaar daarvoor de zandtovenaar, grote namen, bekende mensen, dus veel publiek, daar doen we het voor!

Dit jaar een minder bekende naam op het program, The New Harvest Singers. Een koor. Een vrouwenkoor. Nu is ondergetekende niet echt fan van koren (mag ik dat zeggen?), maar wat een verrassing! Dit koor uit de Betuwe is een a-capella groep die zingt in Barbershopstijl en is 5 keer Nederlands kampioen geworden. Dit kon u zien en lezen op onze posters en flyers en op onze social media kanalen. Maar wat is Barbershop muziek eigenlijk?

Barbershopstijl is een zusje van close harmony, dit is lichte klassieke muziek met alleen gebruik van de stem, instrumentaria komen hier dus niet aan te pas. Daarnaast varieert het zingen van vier- tot soms wel zestien (!)-stemmig. Ik kan u vertellen, dat is moeilijk, dat is knap en dat klinkt mooi. Zeker op zo’n locatie als de Oerdracht komt dit mooi tot z’n recht.

We hebben ons mee laten voeren, alvast voorgeproefd voor de kerst. Zelf moesten we ook aan de bak, want onze dirigent laat ons tegenwoordig ook zingen. Goed voor ons muzikaal gehoor. Met het koor schuin achter ons werd de druk opgevoerd, want ook wij zouden gaan voor meerstemmige samenzang. Aan het applaus te horen hebben we het er goed vanaf gebracht.

We zien u graag volgend jaar weer op ons Adventsconcert met daarbij vast weer een verrassend gastoptreden. Laat u verrassen door de klanken van de muziek en onze gasten, bekend of minder bekend, we hopen op een hoop publiek, leuk voor ons en leuk voor u. Want wat is er nou mooier dan samen alvast in kerstsferen te komen?

Een momentje van bezinning, een terugblik op afgelopen jaar,

samen, met elkaar.

Ik wens u fijne dagen en voor iedereen …..

een stralend nieuwjaar.